Google+ Find-vej-kort på gruppens hjemmeside?

Banner

Find-vej-kort på gruppens hjemmeside?

Mange grupper i DDS vil gerne vise forældre og spejdere, hvordan de finder vej til spejderhytten eller sommerlejren. Her bruger mange Kraks internetkort, som er lette at søge og linke til. Desværre er det bare ikke altid, at det er lovligt at bruge kortene - og det kan i sidste ende vise sig, at være en både dyr og uheldig affære, hvis ikke det bliver gjort rigtigt.

Det måtte de erfare hos Espergærde Gruppe, hvor formand Dan Holmstrup for nylig modtog en opkrævning for Kraks Forlag på 13.000 kroner. Grunden var, at gruppen linkede direkte til tre Krak-kort fra deres hjemmeside - og at lave dybe links til sådanne kort er ikke tilladt uden en konkret aftale.

Korpskontoret fandt, at erstatningskrat var urimeligt stort, da grupperne er frivillige organisationer uden kommercielle interesser. Derfor kontaktede de Krak for at få en aftale i stand. Krak trak herefter sit erstatningskrav tilbage og siger, at spejdergrupper er velkomne til at anvende kortene fra Krak til ikke kommercielle formål.

Således må spejdergrupper under DDS gerne linke til kort hos Krak, lyder det fra Peter Sejer Dypevåg, der er direktør fra Kort&Data Krak. Men det er vigtigt at huske, at man ikke må kopiere kortene over på sin egen hjemmeside.

Så for fremtiden skal grupper i DDS huske, at Kraks kort kun må bruges, hvis der linkes til dem hos Krak. Som det f.eks. ses her: Korpskontoret.

Det er ikke tilladt at tage et "screendump" af kortene fra krak.dk og placere disse på gruppens egen hjemmeside.

Som alternativ kortløsning til krak.dk kan man evt. anvende findvej.dk (ex. viser korpskontoret)som er gratis service for alle.

 
Del med vennerne